Walkura, klik voor startpagina. Walkura, klik voor startpagina.
ZuidNoorwegen.jpg

Eind 2019 hebben we Walkura te koop gezet, maar de animo voor 2e hands boten is erg gedaald. Ook hadden we grote twijfels, want ze bevalt ons heel goed. We vonden het ook heel moeilijk om op de boot over de verkoop te praten, het leek een beetje alsof ze afgedankt werd en dat voelde oneerbiedig. Uiteindelijk hebben we besloten om niet verder te gaan met de verkoop. We blijven er in zeilen en genieten zolang het kan.

( Op zoek naar een sterk en Oceaan waardig schip, die ook heel blijft als ze in aanraking komt met een container of rots. We durven wel te beweren dat onze v/d Stadt 34 in betere conditie is als 18 jaar terug toen wij haar kochten.

Ons zeiljacht in de Verkoop. Nadat we in 2001 de v/d Stadt hebben gekocht, hebben we kosten nog moeite gespaard om haar aan de eisen van ons te laten voldoen. Met name de veiligheid op zee was een belangrijk punt, want het was de bedoeling om er verre reizen mee te gaan maken. Het geen ruimschoots gelukt is, zoals aan de diverse reisverslagen te zien is op onze website.

Waarom dan toch deze stap? We zijn van plan om op hoge leeftijd te blijven zeilen, natuurlijk speelt onze gezondheid en mobiliteit daarin een belangrijke rol. We willen hiervoor een groter schip met een ruimer bed, zodat we later niet als lenige 80ers ter kooi behoeven te kruipen. Maar dit terzijde.

Onze boot is volledig ingericht om met twee man riant langere tijd op te kunnen vertoeven. Het op bezoek krijgen van bv. onze zonen met aanhang is wel mogelijk, maar dan zijn de mogelijkheden beperkt. Dus ook hier is iets aan ruimte welkom. Het is ook maar wat je verlangt. Maar de hoofd reden is dat we ook de volgende boot aan onze eisen willen aanpassen en als we daar nog jaren mee wachten, dan zijn we misschien te oud of te krakkemikkig om het zelf te doen en dat willen we voor wezen. Door nu onze v/d Stadt 34 te verkopen, kunnen we daarna een grotere aanschaffen. Wij hopen op een goede nieuwe baas voor onze zeilvriend, want het is een heel goed schip.)

 

WalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoopWalkuraWasTeKoop